11.8 C
Belgrade
субота, јул 13, 2024
xmoto

GAME OF STONES 2020 > Hard Enduro trka održana u okolini Splita!

7 i 8. 11. održana je prva trka u okolini Splita „GAME OF STONES 2020“, u organizaciji Extreme enduro Solin.

U subotu 7.11 je po planu bila trka a drugog dana je organizovano enduro družrnje i slobodna vožnja.

Vožene su dve klase, Expert i Hobby i poredak na kraju dana je bio:

-Expert-

1.Mirjan Rabar 2h05:33.5

2.Antonio Cvitković 2h10:25.4

3.Danijel Kolesarić 2h29:56.9

-Hobby-

1.Maro Žitković 1h14:47.7

2.Frane Bebić 1h28:10.6

3.Dino Balaško 1h28:20.5

Razgovarali smo sa organizatorom dogadjaja, koji nam je preneo utiske sa prve trke na ovom delu Dalmacije.

Pozdrav Ante. Moram da priznam da smo svi prijatno iznenadjeni sa novom trkom, s obzirom da se ove godine trke uglavnom otkazuju. Da li bi nam za početak rekao kako ste se odlučili da napravite trku, i koliko je ta ideja zapravo stara?

Ideja zapravo i nije toliko stara kao što i mi kao ekipa ne vozimo dugo vremena, ideja se rodila u petom mjesecu ove godine. Kad drugi mogu napravit trku zašto i mi ne bi probali, slaganje i čišćenje staze trajalo je dva mjeseca, izvukli smo tri kamiona smeća sa raznih dijelova staze, prokrčili preko 10 kilometara nove trase i spojili s postojećim trasama.

Gledajući po imenu „GAME OF STONES“, pretpostavljamo da je podloga-teren uglavnom težak, kamenit. Kakvi su utisci takmičara?

Ime „GAME OF STONES“ dobro zaključujete došlo je radi kamena, ali smo se vodili samim time da je u neposrednoj blizini na Kliškoj tvrđavi sniman poznati serial „GAME OF THRONES“, pa smo nekako to spojili jedno s drugim. Teren je mješovit, velikom većinom kamenit.

Utisci takmičara su takvi da mi sami nismo mogli vjerovati što smo postigli, svi takmičari su izvozili stazu osim nekoliko njih koji su ostali u kvaru. Na stazi su mogli vidjeti tunele, potoke, mostove kameniti teren, šumu, blato i minimalnu dionicu makadamskih puteva koji su dobro poslužili da se takmičari „odmore“ od teškog terena.

Posle svega, kakvi su vaši utisci i imate li u planu sledeće godine da uvodite neke novine i eventualno dodate još jedan takmičarski dan?

Naši utisci su odlični zadovoljni smo sa svime, sve je prošlo bez ozljeda što je najvažnije, bez ikakvih problema s takmičarimia, poublikom i mještanima. Opet ponavljam stazu su izvozili svi što je nama jako važno. Klasa expert je vozila dva kruga staze i imala je neka teže dionice, klasa hobby je vozila jedan krug staze koja je duga 23 kilometra.

Naravno u planu je i izrada prologa za kojeg jednostavno ove godine nismo imali ni vremena ni prostora, takđer je u planu stazu izmejniti, dodati neke dionice i malo „zapapriti“.

Hvala Ante, nadamo se da će sledeće godine biti puno takmičara iz više zemalja, kao i da će ekipa Balkan Hard Endura biti na startu „GAME OF STONES 2021“

Hvala Vama i ja se nadam da se vidimo na startu prvi vikend u jedanaestom mjesecu 2021.

dva točka
premium workshop

Spremite se da pokorite Gučevo: Posle godinu dana, trka je opet pred nama!

Vec smo navikli da u Aprilu, ekipa iz Loznice organizuje trku na Gučevu, sada već po osmi put -...

More Articles Like This

spot_img