11.8 C
Belgrade
субота, април 13, 2024
xmoto

Jeste li spremni za Gučevo Challenger 2022?

Ostalo je još samo nedelju dana do prve trke u hard enduro sezoni „Gučevo Challenger“ koja se već tradicionalno održava u aprilu mesecu u Banji Koviljači.

U subotu 9. aprila se vozi prolog u centru Banje Koviljače koji se završava trkom prologa u koju ulaze najbolja četiri vozača po vremenima iz svake klase. Odmah zatim se ide na start prvog dana trke. Planirana trasa prvog dana je oko 40km i prosečno vreme vožnje je od 1-1.5h zavisno od vremenskih uslova.

U nedelju 10. aprila vozi se malo zahtevnija trasa nego prvog dana dužine oko 70km, sa prosečnim vremenom završetka od 2-3h.

Proćaskali smo malo sa organizatorom predstojećeg dogadjaja.
Pozdrav Zoki. Pretpostavljam da se pripreme za Gucevo Challenger privode kraju?

Pozdrav, da pripreme za ovogodisnji Gucevo Challenger su privedene kraju.

Šta ste nam pripremili za ovu godinu, ima li mozda nekih iznenadjenja na prologu ili u šumi?

Kao i svake godine prolog će biti zanimljiv i atraktivan kako za učesnike tako i za publiku. U šumi su neke od sad vec čuvenih deonica kao sto su sikirica, tobogan, kam i ostale doživele manje promene pa mislim da će biti posebno zahtevne za vozače, takodje ubacili smo i novih deonica koje su iznenadjenje za ovu godinu tako da vozačima neće nedostajati ni uzbudjenja ni napora.

Znamo da kad je trasa suva Gučevo Challenger je dosta „brza“ trka, a kad padne kiša, trasa postaje možda jedna od najtežih.
Ako je verovati prognozi, sledeći vikend su moguće padavine , tako da vozače po svemu sudeći očekuje borba u pravim hard enduro uslovima.
Gučevo Challenger svake godine ima sve veći broj takmičara, a ove godine vozači dolaze iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Slovenije, Češke i Srbije.

Zbog specificnosti našeg terena, kao i svake godine smo pripremili dve trase, jedna za kišnu i jedna za suvu trku, vremenski uslovi na dan trke će odlučiti koja trasa se vozi, u slucaju kišne trke vozači mogu očekivati pravi dozivljaj hard enduro voznje i onoga po čemu je Gucevo Challenger poznat dok u slučaju suve trke trasa će biti lakša za savladavanje ali duža.
Naravno da nam je cilj da sto više vozača završi trku i sa tim samim iz godine u godinu povećavamo broj takmičara.

Zoki, šta bi porucio vozačima koji prvi put dolaze na Gučevo, ali i onima koji se možda dvoume?

Vozačima koji prvi put dolaze i onima koji se dvoume poručujemo da je zagarantovno dobra vožnja, druženje, fer plej i naravno mnogo adrenalina i pozivamo ih sve da uveličaju našu trku svojim ućešćem a mi ćemo ih kao i svake godine dočekati raširenih ruku i pripremiti im razna iznenadjenja.

Hvala Zoki, vidimo se za 7 dana!

Detalje trke i prijaviti se možete OVDE

Svim takmičarima želimo srećnu i uspešnu trku.
Vidimo se na startu!

BalkanHardEnduro

dva točka
premium workshop

Spremite se da pokorite Gučevo: Posle godinu dana, trka je opet pred nama!

Vec smo navikli da u Aprilu, ekipa iz Loznice organizuje trku na Gučevu, sada već po osmi put -...

More Articles Like This

spot_img