11.8 C
Belgrade
субота, април 13, 2024
xmoto

Intervju > U susret Gučevo Challenger

Razgovarali smo sa organizatorima hard enduro trke Gučevo Challenger koja se od 2016. godine održava tradicionalno svake godine u aprilu, na obroncima Gučevo planine kod Loznice.

Za početak razgovora recite nam kako ste se odlučili da uđete u organizaciju ovakve vrste događaja?

Po uzoru na trke u okruženju i prve u Srbiji Xross Challenge,  dobijamo ideju da promovišemo ovaj sport, kao i da na jednoj od najinteresantnijih planina u Srbiji Gučevu pružimo zadovoljstvo vožnje i drugim vozačima iz cele Srbije i drugih država u okruženju. Naša prva trka bila je dobrog odziva, 165 vozača iz 8 zemalja iz okruženja oprobalo se na Gučevu.

Na pragu smo pete edicije Guchevo Challengera. Kakva iskusta vučete iz prethodnih godina, i da li će biti nekih promena u samoj organizaciji trke?

Da, biće nekih promena, kao i u svakom sportu tako i mi pokušavamo svake godine da unapredimo sam dogadjaj. Počev od markacije do GPS-a ,redarskih sluzbi, kao i prologa na koji stavljamo uvek akcenat i trudimo se da uvek bude vrhunski po čemu smo i prepoznatljivi. Naravno uvek se potrkradu neke greškice koje analiziramo i trudimo se da se ne ponove. 

Što se tiče same trase.Da li mozemo da očekujemo neke izmene u težini staze za obe kategorije ?

Staza je vec napravljena samo da je do kraja obeležimo. Ima dosta novih sekcija za sve klase, vozači konstantno napreduju tako da kvalitet staze i same organizacije mora da drži korak.

Znamo da je prošle godine bilo dosta prigovora na vidljivost markacije.Ove godine spremili ste nove trake i oznake?

Da, prošle godine markacija nije bila uočljiva i ako smo se trudili da postavimo dosta traka.  Rana vegetacija i suva-brza staza je pomogla da se žute trake utope u olistalu sumu. Ove godine smo odlučili da promenimo boju traka i znakova sa nadom da ce biti dosta uočljivije.

Gučevo su od samog početka posećivali vozači iz zemalja okruženja, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije.Imate li možda najave vozača iz nekih drugih država?

Imamo najave. Prethodnih godina imali smo vozače iz Nemačke, Austrije, Italije, Mađarske tako da ih očekujemo ponovo.

Kakvi su vam planovi za budućnost? Hoćete li trku podizati na neki novi nivo?

Radimo na tome, želja nam je nešto novo i veće da napravimo, no neka za sad ostane tajna.

Za kraj nam recite, da li imate neki back up plan u slučaju da se ova trenutna situacija sa virusom Covid-19 nastavi i u aprilu?

Ovaj nemili događaj koji je ceo svet pogodio, pa i nas, poremetio je mnogo toga. Mi smo bili vredni, i do ovog trenutka završeno je 70 % staze. Čekacemo da vidimo koliko će vanredno stanje da potraje kako kod nas tako u okruženju, pa shodno tome donećemo odluku. Trke će sigurno da bude samo ćemo zavisno od situacije videti kad. Sva obaveštenja oko trke biće na nasem sajtu www.hardenduro.rs, fb i istagramu kao i na portalu Bakan Hard Enduro.

Hvala, nadamo se da će biti sve po planu i da stanemo na startnu liniju 25. aprila.

dva točka
premium workshop

Spremite se da pokorite Gučevo: Posle godinu dana, trka je opet pred nama!

Vec smo navikli da u Aprilu, ekipa iz Loznice organizuje trku na Gučevu, sada već po osmi put -...

More Articles Like This

spot_img