11.8 C
Belgrade
недеља, мај 19, 2024
xmoto

XROSS CHALLENGE POSTAJE HARD ENDURO RELI: 3 DANA, 3 PLANINE, 300 KM TRASA

XROSS CHALLENGE – DRUGI HARD ENDURO RELI NA SVETU, POSLE RED BULL ROMANIACS

Nakon prošlogodišnje prinudne pauze svi smo se uželeli dobre hard enduro vožnje. Xross Challenge se vraća sa velikim promenima i novim izazovima. Spremite se za prvi Xross Hard Enduro Reli u okviru koga će vozači tokom tri dana preći 300 kilometara preko tri planine – Zlatibora, Tare i Mokre Gore. Xross Hard Enduro Reli biće održan od 24. do 26. septembra.

Xross Challenge nastavlja da pomera granice, nakon što je važio za najtežu hard enduro trku na Balkanu, sada postaje hard enduro reli. Jedina manifestacija tog tipa u Evropi, a verovatno i u svetu, nakon Red Bull Romaniacs.


Nakon divnih pet godina na Tari, Xross se u 2021. godini seli na planinu Zlatibor gde će biti glavni štab trke i odakle će vozači svakog dana kretati u enduro pohod.
Međutim, Tara neće biti potpuno izostavljena. Drugog dana relija, takmičari će se susreti sa svojim omiljenim i manje omiljenim deonicama na ovoj surovoj planinskoj lepotici. Finalnog dana, vozači će upoznati dopadljivu i simpatičnu Mokru Goru.
Za one koji ne znaju, Zlatibor i Mokra gora su u neposrednoj blizini Tare. U jednom od narednih tekstova pisaćemo više o ovim planinama i biće
vam jasno zašto će enduro vožnja kroz njih predstavljati neverovatno i jedinstveno iskustvo.

Kako će izgledati Xross Hard Enduro Reli 2021?

Xross će vam pružiti priliku da osetite sve čari relija i maksimalno uživate u enduro vožnji. Teške
deonice se podrazumevaju i hard enduro će svakoga dana izvlačiti maksimum od vas i vaših motora, međutim reli vam donosi opuštajući enduro po obroncima planina i druženje se ostalim vozačima više nego prethodnih godina. Vezne deonice i transferi sa jedne planine na drugu vodiće preko planinskih grebena i prirodnih lepota. Na tim delovima se vreme neće meriti (takozvane liaison sekcije), pa će enduro biti posebno uživanje jer nećete biti opterećeni brzinom i stresom koji nameće takmičarski deo, pa ćete moći da vozite u grupi sa prijateljima, umesto da se trkate. Na servisnim tačkama moći ćete da sami popravite svoj motor ili vam u tome mogu pomoći ostali vozači, što na hard enduro događajima uvećava duh zajedništva i prijateljstva. Pred vama je 300 kilometara trasa, od čega je preko 200 kilometara potpuno novih trekova koje do sada niste vozili. Dobro se pripremite, zbog toga što vas očekuju celodnevne enduro vožnje tokom kojih ćete puno sati provesti na motoru.  Kategorije takmičenja ostaju iste kao i prethodnih godina – PRO, EXPERT i HOBBY.

Dan 1 – 24. septembar – Enduro – Zlatibor

Tokom prvog dana relija, takmičari će preći oko 100 kilometara trasa na Zlatiboru gde će imati
priliku da upoznaju nestvarnu lepotu i pomalo divlji karakter ove planine. U poslepodnevnim
satima, u centru Zlatibora biće održan Enduro Cross za 16 najboljih takmičara iz PRO i
EXPERT kategorije.

Dan 2 – 25. septembar – Hard Enduro – Tara

Drugog dana relija, 100 kilometara trekova vodi sa Zlatibora na Taru. Na Tari vas čekaju delovi
sa dobro poznatim preprekama, poput Mišolovke i Mihinog potoka, ali biće i nekih iznenađenja.
Trasa je osmišljena tako da vas ponovo vraća na Zlatibor gde je štab trke.

Dan 3 – 26. septembar – Extreme Enduro – Mokra Gora

Finalnog dana vozači će krenuti na još 100 kilometara vožnje od Zlatibora do Mokre Gore. Biće
to jedinstvena prilika da upoznate sve čari i izazove ove živopisne planine smeštene između
Tare i Zlatibora. Reli se završava povratkom na Zlatibor, gde će biti organizovano proglašenje
pobednika i dodela nagrada.

Dodatne aktivnosti: Za sve vozače koji na Zlatibor stignu u četvrtak 23. septembra, biće održan GPS Training Day, tokom koga će takmičari dobiti kratku rutu koju treba da učitaju u svoje GPS uređaje i provozaju su po ovoj planini kako bi malo osetili teren i pripremili se za sutradan.

Xross Team će uskoro objaviti dodatne informacije i detaljnija objašnjenja, pravilnik i prijave za hard enduro reli. Do tada, spremajte se za najluđu hard enduro avanturu ove godine.

Izvor: Xross

dva točka
premium workshop

Spremite se da pokorite Gučevo: Posle godinu dana, trka je opet pred nama!

Vec smo navikli da u Aprilu, ekipa iz Loznice organizuje trku na Gučevu, sada već po osmi put -...

More Articles Like This

spot_img