11.8 C
Belgrade
петак, јун 21, 2024
xmoto

Otkazane trke > Xross Challange (Srb) i Race of Pain (BiH)

2020. godina u enduro svetu biće na žalost upamćena po otkazanim trkama.

Trke, Xross Challenge koja se trebala održati od 02.-04. oktobra na Tari i Race of Pain zakazana dve sedmice kasnije 17/18. oktobra u Cazinu poslednje su u nizu otkazanih trka ove godine. Prenosimo izjave organizatora.

 

Xross Challenge 

„Dragi prijatelji,

Nerado vas obaveštavamo da je Xross Challenge trka za 2020. godinu otkazana zbog aktuelne zdravstvene situacije u svetu. Xross Team je pažljivo analizirao okolnosti i bili smo optimistični da ćemo ove jeseni uživati u odličnoj hard enduro vožnji na Tari. Nažalost, prognoze povodom globalne pandemije su vrlo nestabilne i razlikuju se od zemlje do zemlje. Budući da na trci imamo vozače iz cele Evrope i šire, a imajući u vidu njihovu bezbednost i zdravlje, odlučili smo da otkažemo ovogodišnju trku. Fokusirani smo na pripremanje trke za narednu godinu. Xross Team će pratiti situaciju i ukoliko uslovi dozvole, u vikendu u kome je bila predviđena trka (2. – 4. Oktobar) probaćemo da organizujemo neku vrstu aktivnosti za vozače. To neće biti trka kakvu inače pravimo, već više neko enduro okupljanje. Više informacija o tome objavićemo u narednim danima.“

U kalendaru 2020. ostala je jos jedna trka. Hard Enduro Race Sokobanja je planirana takodje u oktobru 24/25. u organizaciji Kentaur Enduro Serbia. Više na stranici Hard Enduro Sokobanja.

Nadamo se da će se poslednja trka u sezoni održati po planu i da će enduro 2021 godina krenuti punim gasom i bez otkazivanja.

 

dva točka
premium workshop

Spremite se da pokorite Gučevo: Posle godinu dana, trka je opet pred nama!

Vec smo navikli da u Aprilu, ekipa iz Loznice organizuje trku na Gučevu, sada već po osmi put -...

More Articles Like This

spot_img