11.8 C
Belgrade
четвртак, 5 октобра, 2023
xmoto

WESS CHAMPIONSHIP 2020 SUSPENDOVAN

Spremite se da pokorite Gučevo: Posle godinu dana, trka je opet pred nama!

Vec smo navikli da u Aprilu, ekipa iz Loznice organizuje trku na Gučevu, sada već po osmi put -...

Jeste li spremni za Gučevo Challenger 2022?

Ostalo je još samo nedelju dana do prve trke u hard enduro sezoni "Gučevo Challenger" koja se već tradicionalno...

Prijave za Xross Hard Enduro Rally 2022 su otvorene!

Xross 2022 će se održati od 18. do 21. maja u Srbiji, kao drugo kolo FIM Hard Enduro Svetskog...

Zbog pooštravanja propisa o ulasku u Veliku Britaniju, uključujući obavezan 14to dnevni karantin, učinilo je učešće u prvoj rundi takmičenja – Hawkstone Park Cross-Countri praktično nemogućim za većinu vozača, predstavnika medija, uključujući TV produkciju i organizacioni tim.

WESS Promotion GmbH, promoteri WESS prvenstva, su zbog toga odlučili da trku u parku Hawkstone ukloni iz kalendara prvenstva.

Sa preostala tri događaja suočena sa sve restriktivnijim ograničenjima putovanja, osnova za pošteno prvenstvo sada više nije moguća. Kao rezultat toga, logična odluka kompanije WESS Promotion GmbH je da suspenduje ovogodišnje prvenstvo.

Trke se nastavljaju

Međutim, ovo ima samo indirektan uticaj na planirane WESS događaje za 2020. godinu. Nezavisno, svi organizatori nastavljaju da organizuju svoje događaje, prilagođene ograničenjima COVID-19, ali bez statusa WESS prvenstva.

Ovo se posebno odnosi na Hawkstone Park 19./20. Septembra. Trenutna zvanična ograničenja odrediće konačnu odluku organizatora. Očekuje se da će se ova ograničenja pooštriti u narednih nekoliko nedelja.

Kontinuirana podrška fabričkih timova

Da bi podržali organizatore, kao i WESS, fabrički timovi iz KTM-a, Husqvarne i GASGAS-a potvrđuju učešće svojih vozača. U koordinaciji sa odgovarajućim nacionalnim putnim propisima, prisustvovaće fabrički vozači kojima je moguće učešće.

Ovaj poziv za učešće ide naravno i svim nacionalnim timovima i privatnim takmičarima. A posebno fabričkim timovima drugih proizvođača koji su svojim učešćem i prikazanim dostignućima dali značajan doprinos usponu WESS-a kao najpriznatije i najpopularnije svetske enduro serije.

Planiranje za 2021

Planiranje WESS prvenstva 2021. već je u punom jeku. Uz veliki optimizam i pretpostavku da će opšta ograničenja putovanja biti manja, u preliminarnom kalendaru ima osam događaja, uključujući dva preko okeanska takmičenja.

Izvor: WESS

dva točka
premium workshop

Spremite se da pokorite Gučevo: Posle godinu dana, trka je opet pred nama!

Vec smo navikli da u Aprilu, ekipa iz Loznice organizuje trku na Gučevu, sada već po osmi put -...

Jeste li spremni za Gučevo Challenger 2022?

Ostalo je još samo nedelju dana do prve trke u hard enduro sezoni "Gučevo Challenger" koja se već tradicionalno održava u aprilu mesecu u...

Prijave za Xross Hard Enduro Rally 2022 su otvorene!

Xross 2022 će se održati od 18. do 21. maja u Srbiji, kao drugo kolo FIM Hard Enduro Svetskog prvenstva. Tri dana hard enduro trke,...

GAME OF STONES – Poslednja trka u kalendaru ove godine!

Poslednja trka u kalendaru ove godine održaće se u Hrvatskoj, u gradu Splitu - Solinu 06 i 07. 11. Ovo je druga...

Hard Enduro Divčibare završeno prošlog vikenda.

3. i 4. jula oko 70 vozača je učestvovalo na H.E.R.D. 2021 na Divčibarima. Uprkos velikim vrućinama nedeljama pred trku, uoči trke vreme je...

More Articles Like This