11.8 C
Belgrade
субота, јул 13, 2024
xmoto

WESS CHAMPIONSHIP 2020 SUSPENDOVAN

Zbog pooštravanja propisa o ulasku u Veliku Britaniju, uključujući obavezan 14to dnevni karantin, učinilo je učešće u prvoj rundi takmičenja – Hawkstone Park Cross-Countri praktično nemogućim za većinu vozača, predstavnika medija, uključujući TV produkciju i organizacioni tim.

WESS Promotion GmbH, promoteri WESS prvenstva, su zbog toga odlučili da trku u parku Hawkstone ukloni iz kalendara prvenstva.

Sa preostala tri događaja suočena sa sve restriktivnijim ograničenjima putovanja, osnova za pošteno prvenstvo sada više nije moguća. Kao rezultat toga, logična odluka kompanije WESS Promotion GmbH je da suspenduje ovogodišnje prvenstvo.

Trke se nastavljaju

Međutim, ovo ima samo indirektan uticaj na planirane WESS događaje za 2020. godinu. Nezavisno, svi organizatori nastavljaju da organizuju svoje događaje, prilagođene ograničenjima COVID-19, ali bez statusa WESS prvenstva.

Ovo se posebno odnosi na Hawkstone Park 19./20. Septembra. Trenutna zvanična ograničenja odrediće konačnu odluku organizatora. Očekuje se da će se ova ograničenja pooštriti u narednih nekoliko nedelja.

Kontinuirana podrška fabričkih timova

Da bi podržali organizatore, kao i WESS, fabrički timovi iz KTM-a, Husqvarne i GASGAS-a potvrđuju učešće svojih vozača. U koordinaciji sa odgovarajućim nacionalnim putnim propisima, prisustvovaće fabrički vozači kojima je moguće učešće.

Ovaj poziv za učešće ide naravno i svim nacionalnim timovima i privatnim takmičarima. A posebno fabričkim timovima drugih proizvođača koji su svojim učešćem i prikazanim dostignućima dali značajan doprinos usponu WESS-a kao najpriznatije i najpopularnije svetske enduro serije.

Planiranje za 2021

Planiranje WESS prvenstva 2021. već je u punom jeku. Uz veliki optimizam i pretpostavku da će opšta ograničenja putovanja biti manja, u preliminarnom kalendaru ima osam događaja, uključujući dva preko okeanska takmičenja.

Izvor: WESS

dva točka
premium workshop

Spremite se da pokorite Gučevo: Posle godinu dana, trka je opet pred nama!

Vec smo navikli da u Aprilu, ekipa iz Loznice organizuje trku na Gučevu, sada već po osmi put -...

More Articles Like This

spot_img