11.8 C
Belgrade
петак, јун 21, 2024
xmoto

BETA TEST

Beta je pre par meseci izbacila potpuno redizajnirane modele za 2020 godinu. Zahvaljujuci Betamotor Srbija, imali smo priliku da testiramo jedan od njihovih najprodavanijih modela, Beta 300RR Racing 2020.

Već na prvi pogled novi model je potpuno drugačiji od prethodnih generacija.

 U prvi plan svakako upada prednje KYB ogibljenje koje je standard na racing modelu. Uži dizajn, širi volan, ravno sedište je nešto što će svima odgovarati. Beta je uvek važila za niži motor, ali to nije slučaj i sa 2020 modelima. 

Odmah po startovanju motora se oseti ubačeni-kontra teg koji je drastično smanjio vibracije. Na svim dvotaktnim agregatima je i dalje stari dobri karburator koji perfektno radi u svim rezimima. Snage ima u izobilju, i to je posebno izraženo na malim obrtajima. Prenos koji smo vozili je 13/48 i to je nešto što ne treba menjati za extreme enduro. KYB ogibljenje radi savršeno i na svim terenima. Racing modeli imaju izbačen mešač dvotaktol ulja, dok su obični modeli sa mešačem. Mešač može da se iskljuci preko samo jednog konektora, tako da vlasnik po svojoj želji može da sam sipa vec napravljenu mešavinu u rezervoar ako ne želi da ima automatsko mešanje ulja i goriva. 

Opšti utisak je da je Beta napravila ogroman iskorak u odnosu na svoje prethodne modele i da će nova generacija svakako biti nešto što će zaljubljenici u enduro želeti da voze. 

dva točka
premium workshop

Spremite se da pokorite Gučevo: Posle godinu dana, trka je opet pred nama!

Vec smo navikli da u Aprilu, ekipa iz Loznice organizuje trku na Gučevu, sada već po osmi put -...

More Articles Like This

spot_img