11.8 C
Belgrade
недеља, мај 19, 2024
xmoto

RedBull ROMANIACS „Vertical madness“ startuje!!

Jedna od najpoznatijih i najtežih hard enduro trka na svetu RedBull Romaniacs startuje sutra u Rumunji u gradu Sibiu.

Zbog situacije sa Covid-19 spektakularni gradski prolog se neće voziti ove godine, već će se kvalifikacije, odnosno borba za startnu poziciju voziti time trail.

Pogledajte kako izgleda delić time trial kvalifikacione staze sa kamere track manager-a Mike Skinner-a

U sredu 28.10. startuje trka i počinje borba takmičara sa surovim rumunskim terenom. Direktor RBR Martin Freinademetz je uveren da će ova edicija Romaniacs-a biti najteža do sad. U prilog tome ide novo pravilo trke da nije dozvoljena pomoć na teškim delovima staze. Gledaoci, a posebno posada nekih timova koji pomažu svojim vozačima, bila je odlika poslednjih godina.

phptp RedBull

Organizatori Romaniacs-a kažu da će na najtežim delovima staze imati oficijalne track manager-e kojima će biti zadatak da savetuju i ohrabruju vozače , pokažu im najbolje „linije“ kako bi sami pokušali da osvoje najteže uspone i terene.

Da li će ove godine višestruki pobednik Romaniacsa i najstariji pro vozač Graham Jarvis uspeti da se popne na podijum, ili čak možda i pobedi po sedmi put? Po njegovoj formi koju smo videli u 2020. tako nešto možemo očekivati. Sigurno je da ćemo gledati sjajnu borbu do poslednjeg minuta izmedju Jarvisa, Manuel Lettenbichlera, Wade Younga, Alfredo Gomeza,Mario Romana, Taddy Blazusiaka, Billy Bolta, Jonny Walkera i drugih.

Poslednje pripreme i uvozavanje pro vozača pred sutrašnji start:

photo Hila Tiberiu/Red Bull

BalkanHardEnduro će vas svakodnevno obaveštavati slikama, vestima i rezultatima sa RedBull Romaniacsa

dva točka
premium workshop

Spremite se da pokorite Gučevo: Posle godinu dana, trka je opet pred nama!

Vec smo navikli da u Aprilu, ekipa iz Loznice organizuje trku na Gučevu, sada već po osmi put -...

More Articles Like This

spot_img