11.8 C
Belgrade
петак, јун 21, 2024
xmoto

Balkan Hard Enduro TEST – XGrip HULKYBOY 90/100-21

Zadnjih mesec dana imali smo prilike na tri različita motora da testiramo XGrip-ov Hulky boy, i utisci su bili identični.

HULKY BOY je dostupan u dimenzij 90 / 100-21 i posebno je dizajniran za Hard-Enduro. Hulky Boy guma je dobila ime po svom robusnom izgledu, i njena neverovatno široka gazna površina nudi veliko prijanjanje, posebno na spustevima, i na taj način daje puno samopouzdanja i povratnih informacija o prednjem točku.

Gazište je dizajnirano tako da se čisti čak i pri malim brzinama, ali sami čepovi nisu previše udaljeni da bi imala karakteristike i prijanjanje trial gume. Pogodna je za gotovo bilo koji teren.

Gumu smo testirali na različitim terenima, od kamenite podloge, potoka, pa i blatnjavih spusteva i trailova.

Iako smo pokušavali da joj nadjemo manu, za 40ak sati testiranja nismo uspeli. Na kamenitoj podlozi kao što smo i očekivali nabildovani Hulky Boy podiže samopouzdanje jer nema iznenadnih udara i trzaja volana, jer sama robusna konstrukcija gume upija i ublažava udare prednjeg točka i dozvoljava vešanju da odradi ostatak posla.

Posle nekog vremena dobijete toliko samopouzdanja i feedbacka sa prednjeg točka da više ne zaobilazite ni veliko kamnjenje, nego uhvatite pravu putanju i udarite po gasu 😊 , a to je i te kako izraženo u kamenitim potocima gde inače sa drugom gumom konstantno pokušavate da pronadjete idealnu putanju.

Što se tiče blata bili smo pomalo skeptični, ali Hulky nas je opet prijatno iznenadio. Strme blatnjave spusteve, kosine pod velikim nagibom, kao i oštre brze promene pravca Xgrip je odrađivao bez greške.

Zbog visokog profila gume dešavalo nam se da na nizbrdicama pri jakom kočenju i sabijanju prednjeg vešanja guma malo zakači štitnik auspuha na 2t motoru, ali ne u tolkoj meri da poremeti ponašanje motora.

Mi nismo menjali podešavanje prednjeg vešanja, ali može da se desi da ćete morati da ga preklikate zbog drugačijeg prenosa sile udara prednjeg točka na vešanje.
Moram da napomenem da smo na testovima u Hulky Boy-u imali EV-2 XGrip-ov mus koji je namenjen za tu gumu, kao i unutrašnju debelozidnu gumu napumpanu na 0.8-0.9 bara.

Posle 40ak sati, mozemo bez dileme da kažemo da je Hulky položio test! Hulky Boy, kao i ostale Xgrip proizvode možete nabaviti u MRG Motoshopu.

Sledeća guma koja se već testira je XGrip – Jack the Gripper. Stay tuned! 

dva točka
premium workshop

Spremite se da pokorite Gučevo: Posle godinu dana, trka je opet pred nama!

Vec smo navikli da u Aprilu, ekipa iz Loznice organizuje trku na Gučevu, sada već po osmi put -...

More Articles Like This

spot_img