11.8 C
Belgrade
субота, 25 марта, 2023
xmoto

FOX Raptor Protector Vest – korisničko iskustvo

Jeste li spremni za Gučevo Challenger 2022?

Ostalo je još samo nedelju dana do prve trke u hard enduro sezoni "Gučevo Challenger" koja se već tradicionalno...

Prijave za Xross Hard Enduro Rally 2022 su otvorene!

Xross 2022 će se održati od 18. do 21. maja u Srbiji, kao drugo kolo FIM Hard Enduro Svetskog...

GAME OF STONES – Poslednja trka u kalendaru ove godine!

Poslednja trka u kalendaru ove godine održaće se u Hrvatskoj, u gradu Splitu - Solinu 06 i...

Fox Racing je Američki brend  i jedan od vodećih u svetu u oblasti opreme za motocikl i brdski biciklizam. Sponzori su i opremaju najbolje vozače iz sveta motocrossa, hard endura i drugih sportova.

Ovaj put preneću svoje iskustvo sa FOX „gladijatorom“ Chest Protector-om > Fox Racing Raptor Vest
Za ovaj model sam se odlučio zbog male težine, dobre zaštite, a u isto vreme i odlične ventilacije.
Kod mene je oko dve godine, i zasigurno mogu da kažem da je testiran u svim mogućim uslovima i na raznim udarima-padovima.
Komletna spoljašnost je od plastike, dok je unutrašnjost obložena bio penom. Na ledjima je dodatni protektor CE Certified 1621-2.

Fox Raptor je jedan od retkih na tržištu koji kopletno štiti rebra, odnosno čitav torzo u obimu, što je i jedan od razloga zašto sam se odlučio za njega.
Veliki prorezi na prednjem delu omogućavaju odličnu ventilaciju koja praktično znojenje svodi na minimum i na većim temperaturama. S obzirom da je napravljen od plastike i prilično robusnog dizajna, moram napomenuti da je udobnost na zavidnom nivou.

Raptor ima brze kopče koje spajaju prednju i zadnju stranu i preklapaju se oko rebara, koje mogu dodatno da se podese po obimu torza. Takodje visina prednjeg dela može da se podesi, spusti ili podigne po želji kao i položaj štitnika ramena koji ima tri pozicije.

Ono što bih naveo kao minus jeste štitnik ramena, na koji je trakom povezan štitnik nadlaktice. Deo koji štiti rame je u takvoj mehanickoj vezi sa stitnikom torza da ne dozvoljava pokret ruke u zglobu ramena ka gore, odnosno podizanje ruku. Ako pokušate da gurate motor uz brdo što nije retko u ovom sportu, ili recimo da podignete motor iz minusa, može vam se desiti da pukne veza ramenog dela i štitnika torza.
Meni se to desilo pri drugom oblačenju dresa (podizanju ruke). Nisam ni pokušavao popraviti jer je moguće samo „budženje“ a ne i zaista dovođenje u originalno stanje.
Unutarašnjost je sklona prljanju i nije je muguće samo prebisati nego zahteva pranje, za razliku od modela Airframe Pro Jacket koji ću opisati u nekom sledećem članku.

mde

Štitnike za laktove morate posebno kupiti. Takođe, u specifikaciji je navedeno da je kompatibilan sa neck brace-om, no ja ga ne koristim pa ne mogu to i potvrditi.
Dostupan je u veličini S/M i L/XL. S/M je velčina za sve do 180cm visine.Masa Raptora u S/M veličini je 1,3kg
Cena mu varira od 140 pa do 240eur.

Moja ocena za ovaj model je 8/10

dva točka
premium workshop

Jeste li spremni za Gučevo Challenger 2022?

Ostalo je još samo nedelju dana do prve trke u hard enduro sezoni "Gučevo Challenger" koja se već tradicionalno...

Prijave za Xross Hard Enduro Rally 2022 su otvorene!

Xross 2022 će se održati od 18. do 21. maja u Srbiji, kao drugo kolo FIM Hard Enduro Svetskog prvenstva. Tri dana hard enduro trke,...

GAME OF STONES – Poslednja trka u kalendaru ove godine!

Poslednja trka u kalendaru ove godine održaće se u Hrvatskoj, u gradu Splitu - Solinu 06 i 07. 11. Ovo je druga...

Hard Enduro Divčibare završeno prošlog vikenda.

3. i 4. jula oko 70 vozača je učestvovalo na H.E.R.D. 2021 na Divčibarima. Uprkos velikim vrućinama nedeljama pred trku, uoči trke vreme je...

XROSS CHALLENGE POSTAJE HARD ENDURO RELI: 3 DANA, 3 PLANINE, 300 KM TRASA

XROSS CHALLENGE – DRUGI HARD ENDURO RELI NA SVETU, POSLE RED BULL ROMANIACS Nakon prošlogodišnje prinudne pauze svi smo se uželeli...

More Articles Like This