11.8 C
Belgrade
субота, јул 13, 2024
xmoto

Gaerne SG10 – korisničko iskustvo

Gaerne je italijanski brend koji ima tradiciju proizvodnje motokros-enduro čizama veću od 40 godina.Perjanica brenda je svakako čizma SG 12, no ja ću ovaj put izneti svoje utiske za „slabiji“ model SG 10 koji je neko vreme bio na vrhu lestvice italijanskog proizvodjača.
Na prvi pogled SG 10 se ne razlikuje od većine drugih, medjutim nije baš tako, 10ka je zapravo premijum klasa čizama.

Model koji sam ja nosio je iz 2017 god, i mislim da do danas nisu radjene nikakve izmene na SG 10 osim novih boja. Ono sto bih istakao kod ovih čizama jeste trajnost, udobnost i zaštita.

Posle 350h eksploatacije u extremnim uslovima, i ne baš sjajnog održavanja, iako se na njima vide tragovi korišćenja, SG 10 nemaju značajnijih oštećenja koja bi umanjila zaštitu ili udobnost za vozača.

Đon je duplo šiven i proizveden je od izdržljivih kompozitnih materijala, a pored plastičnih delova koji štite nogu, veliki procenat čizme je od prirodne kože. Konstrukcija je možda malo robusnija ali posle par nošenja čizma se oblikuje po vašoj nozi i više je nećete osećati u vožnji, pa čak i ako ta vožnja traje čitav dan. Poseduju biomehanički zglob koji povećava opseg pokreta nožnog zgloba a u isto vreme štiti od hiperfleksije stopala.
Kad sam već kod udobnosti, ključnu ulogu igra unutrašnjost od memorijske pene sa jastučićima za gležnjeve, koje čine SG 10 jednu od najudobnijih čizama.

Zanimljivo je da SG 10 nisu deklarisane kao vodonepropusne, međutim meni su tek od skoro počele po malo da propuštaju vodu.
Ono sto bih naveo od oštećenja za 350h korišćenja, to su puknuta dva kajiša, vođica kajiša i metalni vrhovi koji su pootpadali posle par vožnji.
Moram napomenuti da nosim broj obuće 43, a da je SG 10 br.44.
Masa SG 10 je 4.5 kg što je 300gr više u odnosu na za dosta skuplje Sidi Crossfire 3 SRS koje teže 4.2 kg.

S obzirom da je cena Gaerne SG 10 od 250 do 300eur, mislim da se za tu cenu ne mogu kupiti kvalitetnije čizme.

dva točka
premium workshop

Spremite se da pokorite Gučevo: Posle godinu dana, trka je opet pred nama!

Vec smo navikli da u Aprilu, ekipa iz Loznice organizuje trku na Gučevu, sada već po osmi put -...

More Articles Like This

spot_img